OʻQUVCHILARDA O‘SPIRINLIK DAVRIDA KUZATILADIGAN PSIXOLOGIK O’ZGARISHLAR HAMDA MUAMMOLAR DOLZARB MASALA SIFATIDA - Joʻraqulova Fotima Hasanovna,; Ibragimova Shohista Toʻlqin qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘spirinlik davrining psixik xususiyatlari, bu davrdagi aqliy va emotsional rivojlanish, shaxs xususiyatlari yoritiladi. Ularning ong va dunyoqarashining shakllanishi, o‘spirinlik yoshdagi bolalarning yosh va psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda ular bilan ishlash, muammoli vaziyatlarni yechish ko‘nikma-malakalarini rivojlantirish masalalariga to’xtalinadi.