OG‘IZ GIGIYENIYASI VA UNING STOMATOLOGIK KASALLIKLARDAGI AHAMIYATI - Turdialiyeva Mahliyo Azamatjon qizi; Mutalipov Ulug'bek (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada og‘iz gigiyenasining inson salomatligidagi o‘rni, xususan, uning stomatologik kasalliklarning oldini olish va ularni davolashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Og‘iz gigiyenasiga rioya qilishning zamonaviy usullari, tish kasalliklarining etiologiyasi, diagnostikasi va profilaktikasi masalalari yoritilgan. Tadqiqotlar natijalari asosida gigiyenik ko‘nikmalarning shakllanishi sog‘liq uchun qanday ijobiy samara berishi asoslab berilgan.