HASHAROTLARNING TUZILISHI VA HAYOTI - Turayeva Sabrina Kamoliddin qiz, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Yer yuzida eng keng tarqalgan jonivorlar – hasharotlar haqida umumiy va ilmiy ma’lumotlar berilgan. Hasharotlarning tuzilishi, hayotiy davrlari, ekologik roli, inson hayotidagi foydasi va salbiy ta’siri batafsil yoritilgan. Shuningdek, ularning xilma-xilligi, biologik va kimyoviy kurash usullari, hamda ijtimoiy hayot kechiruvchi turlar to‘g‘risida ham ma’lumotlar keltirilgan. Maqola hasharotlarning tabiiy muhitdagi ahamiyatini anglash va ularga nisbatan ongli munosabat shakllantirishga xizmat qiladi.