RUS TILI VA INGLIZ TILI GRAMMATIKASIDAGI O'XSHASHLIK VA FARQLI JIHATLARI. - Bahodirova Madinabonu; Mahbuba Xamidova (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda rus va ingliz tillarining grammatikasidagi o'xshashliklar va farqlar o'rganiladi. Tahlil qilishda morfologik (so'z shakllari), sintaktik (gap tuzilishi) va leksik (so'zlarning ma'nosi va ishlatilishi) aspektlar yoritiladi. Rus tilining sintetik xususiyatlari va ingliz tilining analitik tuzilishi o'rtasidagi farqlarni yoritish, tilni o'rganishda va tarjimashunoslikda yuzaga keladigan asosiy qiyinchiliklarni tushunishga yordam beradi. Ishda har ikkala tilning grammatik tizimlarining strukturaviy jihatlari va til o'rganishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.