UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O’QUVCHILAR ORASIDA KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Bektemirova Na'munaxon Abduvoxidovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kitobni jamiyatda komil shaxsni shakllantirishdagi axamiyati, barcha bunyodkorlik, yaratuvchilik va aql-idrokning, ilmu donishning asosi, hayotni yaratuvchi murabbiy ekanligi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, kitobning ijtimoiy-psixologik xususiyatlariga to’xtalib o’tiladi. Kitob va kitobat ishining tarixiy jarayonlari va hozirgi kunda kutubxonachilik ishida erishilgan yutuqlar, elektron kitoblar to’g’risida ma’lumot beriladi.