SOXTA ZIG’IRNING (CAMELINA SATIVA) BOY TARKIBI VA UNDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Qobilova Nilufar Xudoyshukurovna,; Mavlonova Feruza Furqatovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Camelina sativa , Gollandiyalik soxta zigir nomi bilan tanilgan qadimgi yog'dir. Kamelina urug'lari va yog'i oziq-ovqat, kosmetika, farmatsevtika va boshqa nooziq-ovqat mahsulotlari bilan bog'liq bo'lgan tarmoqlarda keng foydalinadi.