VOLEYBOLDA SAKRASH CHIDAMKORLIGINI RIVOJLANISH UCHUN MAXSUS MASHQLAR - Sulaymonov Jaxongir Solijonovich,; Abduraxmonov Saydillo Xakimovich,; Po‘Latova Shahnoza Ikrom Qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Voleybol ko'p sakrash chidamliligini talab qiladi, ayniqsa oldingi chiziq o'yinchilari uchun to'siq va hujum. Ushbu maqolada voleybolchilarda sakrash chidamliligini rivojlantirishga qaratilgan maxsus mashqlar muhokama qilinadi. Tadqiqot 15-16 yoshli 12 nafar sportchini sinovdan o‘tkazishga asoslangan. Natijalar 8 haftalik o'quv dasturidan keyin chidamlilik ko'rsatkichlarida sezilarli yaxshilanishlarni ko'rsatadi.