PEDAGOGIK JARAYONIDA DEFEKTOLOGIYA VA LOGOPEDIYA YO‘NALISHLARIDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING AHAMIYATI VA QO‘LLANILISHI - Isroilova Oltinoy Mehriddin qizi,; Salimova Marjona, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada defektologiya va logopediya sohalarida innovatsion yondashuvlarning pedagogik jarayondagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tarixiy taraqqiyot, zamonaviy texnologiyalar va normativ-huquqiy asoslar asosida metodik yangiliklarning shakllanishi tahlil qilingan. Raqamli vositalar, interaktiv platformalar va individual yondashuvlar o‘quvchilarning til va nutq rivojlanishiga sezilarli ijobiy ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatilgan. Amaliy tajribalar natijalari innovatsion metodlarning samaradorligini tasdiqlaydi. Xulosa sifatida, bunday yondashuvlar ta’lim sifatini oshirish va o‘quvchilarning individual imkoniyatlarini to‘liq ro‘yobga chiqarishga xizmat qilishi ta’kidlangan.