MODDALARNING AGREGAT HOLATI - Sattorov Sarvar Nugmon O`g`li, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada moddalar agregat holatlari — qattiq, suyuq va gaz holatlari — haqida batafsil tushuntiriladi. Moddaning agregat holatlari, uning molekular tuzilishi va haroratga qarab qanday o`zgarishi ko‘rsatiladi. Maqolada agregat holatining o`zgarishiga sabab bo‘lgan termodinamik jarayonlar, masalan, erish, qaynash va siqilish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, molekular darajada moddaning holat o‘zgarishi va bu jarayonlar bilan bog`liq energiya almashinuvlari keltirilgan. Agregat holatlarining o‘zgarishi va ular orasidagi bog`lanishlar jismoniy va kimyoviy xususiyatlar haqida yangi ma'lumotlar taqdim etadi.