OʻQUVCHI QIZLARNING OILADAGI TAZYIQ VA ZO’RAVONLIKKA QARSHI DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Baymatova Nigora Boʻronovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada qizlarning oiladagi tazyiq va zo’ravonlikka qarshi dunyoqarashni shakllantirishni to'g'ri yo'lga qo'yish va uning mazmun mohiyati, talaba qizlarning oilaviy muammolar yechimi oiladagi sog'lom psixologik muhit yaratishiga, oilaviy zo'ravonlik va uning kelib chiqish sabablari, zo'ravonlik oqibatlari, oilaviy zo'ravonlikni oldini olish masalalari yoritib berilgan.