MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR TASHABBUSKORLIGINI OSHIRISHNING SAMARALI USULLARI - Tojiyeva Mahliyo,; Kadirova Omadxon, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning tashabbuskorligini rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Tashabbuskorlik — bolada mustaqil fikrlash, qaror qabul qilish, faol harakat qilish kabi muhim ijtimoiy-psixologik sifatlarni shakllantiruvchi omil hisoblanadi. Muallif maktabgacha ta’lim muassasalarida bolalar tashabbuskorligini qo‘llab-quvvatlashning innovatsion metodlari, o‘yin faoliyatining roli, hamda tarbiyachi va ota-onalar hamkorligining ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, amaliy tavsiyalar ham berilgan