"MEHRJON" BAYRAMI. - Dilfuza Nurdinova Artikovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston xalq an’analarida muhim o‘rin tutuvchi “Mehrjon” bayrami, uning tarixiy ildizlari, ijtimoiy ahamiyati va zamonaviy shakllarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada bayramning kelib chiqishi, o‘zbek xalqidagi mehr-oqibat, hamjihatlik va qo‘shnichilik munosabatlarini mustahkamlashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqotda sifatli metodlardan foydalanilib, tarixiy manbalar, xalq og‘zaki ijodi va zamonaviy bayram tadbirlari tahlil qilingan. Natijalar Mehrjonning o‘zbek jamiyatida ijtimoiy birdamlikni oshirishdagi muhim o‘rnini ko‘rsatadi. Maqola xulosasida bayramni kelajak avlodlar uchun saqlab qolish va rivojlantirish bo‘yicha takliflar keltiriladi.