SOVET DAVRI SOLIQ SIYOSATI TARIXIY MASALALARDA - Bobaqulova Anora Umidjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sovet Ittifoqi davrida olib borilgan soliq siyosatining shakllanishi va rivojlanishi tarixiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Maqola Sovet iqtisodiy modelida soliq siyosatining ahamiyati, uning jamiyatdagi ijtimoiy tenglikni ta’minlashdagi roli va uzoq muddatli natijalari haqida ilmiy tahlil beradi. Shuningdek, siyosatning ijobiy va salbiy oqibatlari tarixiy voqealar asosida ochib beriladi.