SOVET DAVRIDA YURITILGAN MADANIYAT MA’RIFAT SIYOZATI VA UNING JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI RO‘LI - Samandarova Farangiz Akram qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sovet davrida yuritilgan madaniyat va ma’rifat siyosati hamda uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Asarda Sovet Ittifoqi hududida, xususan O‘zbekiston kabi respublikalarda savodsizlikni tugatish, umumiy ma’lumot darajasini oshirish, yangi ijtimoiy ong va madaniy qadriyatlarni shakllantirishga qaratilgan keng ko‘lamli islohotlar yoritiladi. Tadqiqot tarixiy manbalar va zamonaviy tahlillarga tayangan holda Sovet madaniyat siyosatining murakkab va ko‘p qirrali mohiyatini ochib beradi.