JADIDCHILIK TARIXINING MUSTAQILLIK DAVRIDAGI QAYTA BAHOLANISHI - Bozarova Rayhona Elyorbek qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada yurtimiz mustaqillik yillarida jadidchilik faoliyati tarixining qayta o‘rganilishi tahlil qilinadi. Maqolada jadidchilik harakatining asosiy g‘oyalari, ularning ilm-fan, ma’rifat va siyosiy sohadagi faoliyati, shuningdek, bugungi tarixshunoslikda ularning merosiga qaratilayotgan e’tibor yoritiladi. Shuningdek, ilmiy tarixshunoslik yondashuvi asosida yozilgan ushbu maqolada yangi manbalar va mustaqillikdan keyingi tadqiqotlarga tayanilgan.