O’QUVCHILARDAGI AQLIY TARBIYANING OILA MUHITIDA RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Jakbarova Muqaddas Husanboy qizi,; To'rayeva Nilufar Vahobjonovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Aqliy tarbiya - tabiatan berilgan aqliy kuch, ruhiy holat,biluchanlik va faoliyat ekanligini rivojlantirish  natijasida insonda  mustaqil  fikr yuritib  oldiga  maqsad qo’ya olish hamda ko’zlagan maqsadiga yetishish qobilyatini shakllantirishdir.