OʻYMAKORLIK- YOGʻOCHDAGI MOʻJIZA - Mirzaakbarova Dilshodaxon Murodjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada oʻymakorlik – bu yogʻochga hayot baxsh etadigan qadimiy sanʼat turi boʻlib, usta qoʻlida oddiy yogʻoch donasi noyob asarga aylanadi. Ushbu maqolada oʻymakorlikning tarixi, uslublari, asosiy texnikalari hamda zamonaviy dunyoda ushbu sanʼatning ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Yogʻoch oʻymakorligi orqali milliy madaniyat merosini saqlash, badiiy qadriyatlarni rivojlantirish va hunarmandchilikning nozik jihatlarini oshkor etishga harakat qilinganligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.