OILAVIY MUAMMOLARNING BOLA RUHIYATIGA PSIXOLOGIK TA’SIRI - Niyozova Mahbuba Istamovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada oilaviy muammolarning yosh avlod kelajagiga, ijtimoiylashuviga salbiy ta’siri ko‘rib chiqiladi. Agar bola disfunktsional oilada yashasa, u shaxsni to‘g‘ri shakllantirishning asosiy omili bo‘lgan hissiy qulaylik va  ota-onalar bilan muloqotdan mahrum bo‘ladi. Noto‘g‘ri xatti-harakatlar, nosog‘lom ahloqiy muhitga ega ota-onalar bolaning hissiy va psixologik sohasiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi va natijada deviant xulqli bolalar shakllanadi.