PEDAGOGIK MAHORATNI EGALLASH VOSITALARI - Tursunova Zarnigor,; To‘lanova Maxliyoxon Murotali Qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik mahoratni egallashning ahamiyati, uning mazmuni va pedagogik faoliyatda samarali bo'lish uchun zarur bo'lgan vositalar va metodlar ko'rib chiqiladi. Maqola O'zbekiston Respublikasi ta'lim tizimida pedagogik mahoratni rivojlantirishga qaratilgan davlat dasturlari, yangi yondashuvlar va ilmiy-texnikaviy vositalarning o'qituvchilarni tayyorlashdagi roli haqida ma'lumot beradi. Pedagogik mahoratni oshirish uchun mustaqil o'qish, tajribali o'qituvchilardan o'rganish, kasbiy malakani oshirish kurslari va xorijiy tajriba almashish kabi vositalar muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola o'qituvchilarning kasbiy mahoratini oshirishda guruhli tadbirlar va ilmiy anjumanlarda ishtirok etishning ahamiyatini ta'kidlaydi.