VIRUSLI GEPATITLAR - Xakimjonov Sardorbek (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola virusli gepatitlar (A, B, C, D, E) va ularning hamshiralik ishida tutgan o‘rni haqida yoritadi. Virusli gepatitlarning epidemiologiyasi, klinik belgilari, diagnostikasi va davolash usullari, shuningdek, hamshiralik jarayonida bemorlarga ko‘rsatiladigan yordamning asosiy yo‘nalishlari keng yoritiladi. Maqolada hamshiralar tomonidan bemorlarning hay bojxonada bemorlarning hayot sifatini oshirish, kasallikning tarqalishini oldini olish va davolash jarayonida bemorlarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Ushbu maqola yuqumli kasalliklar bo‘yicha hamshiralar va tibbiyot xodimlari uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.