FARZAND ISTIQBOLIDA TARBIYANING OʻRNI. - A.Oʻrolboyev, (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kundagi yangilanayotgan jamiyatning talabi oʻzining erkin fikriga ega boʻlgan har qanday sohada oʻzining sogʻlom raqobatini taklif eta oladigan yoshlarga boʻlmoqda, jamiyat talabini qondira oladigan farzandlarni tarbiyalash esa biz kattalarning qoʻlida aslida, agarda farzand oʻz fikrini erkin bildira olmasa oʻz ehtiyojlari haqida ota onasi bilan oʻrtoqlasha olmasa yoki ota onasiga aytsa-yu ota onasi tomonidan unga notoʻgʻri munosabat koʻrsatilsa bolada shakllanayotgan shaxsiyatiga shikast yetishi bola esa jamiyat uchun portlamay qolgan va qachondir portlashi muqarrar boʻlgan dinamitga aylanish ehtimoli yuqori