AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDA DASTURLASH TILLARINING O‘RNI - Toshboltayev Faxriddin Oʻrinboyevich,; Alijonova Nafosat Abdumutallib qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada dasturlash tillarining axborot texnologiyalaridagi o‘rni, turlari, rivojlanishi va kelajagi tahlil qilingan. Dasturlash tillari ko‘plab sohalarda, jumladan, ilm-fan, sanoat va raqamli texnologiyalarda muhim ahamiyatga ega. Maqola, dasturlash tillarining bugungi kunda va kelajakda rivojlanishiga ta'sir etadigan omillarni o‘rganadi.