BOSHLANGʻICH SINFLAR UCHUN MATEMATIKADA MANTIQIY BOGʻLANISHLARNI OʻYINLAR BILAN MUSTAHKAMLASH - Jalilova Feruza, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf oʻquvchilarida matematik fikrlash va mantiqiy bogʻlanishlarni shakllantirish jarayonida didaktik oʻyinlardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Tadqiqot davomida oʻquvchilarning diqqatini jalb etuvchi, ularni faol fikrlashga undovchi hamda mavzuni chuqurroq anglashga yordam beruvchi turli oʻyinli metodlar tahlil qilinadi. Oʻyinlar orqali matematik tushunchalarni mustahkamlash, mantiqiy tafakkurni rivojlantirish va o‘quvchilarning darsga boʻlgan qiziqishini oshirish asosiy maqsad qilib olingan. Maqolada, shuningdek, dars jarayoniga moslab ishlab chiqilgan amaliy mashgʻulotlar misolida oʻyinli yondashuvning afzalliklari ko‘rsatib beriladi.