SAKROVCHANLIK, SAKRASH CHIDAMKORLIGI VA ULARNING SPORT AMALIYOTIDAGI O‘RNI. - Po‘latova Shahnoza Ikrom qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sportchilar jismoniy tayyorgarligining muhim ko‘rsatkichlari bo‘lgan sakrovchanlik va sakrash chidamkorligining mazmuni, ularni rivojlantiruvchi omillar hamda sport amaliyotidagi o‘rni yoritilgan. Sakrovchanlik - sportchining qisqa vaqt ichida maksimal balandlikka yoki masofaga sakrash qobiliyati sifatida talqin qilinadi, sakrash chidamkorligi esa — uzluksiz, takroriy sakrash harakatlarini bajarishdagi bardoshlilikni ifodalaydi. Maqolada ushbu jismoniy sifatlarning voleybol, basketbol, yengil atletika va gimnastika kabi sport turlaridagi ahamiyati, trening metodikasi hamda amaliy mashqlar tahlil qilinadi. Ushbu material murabbiylar, sport mutaxassislari va jismoniy tarbiya o‘qituvchilari uchun foydali uslubiy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.