JISMONIY TARBIYA ORQALI INTIZOM VA IRODANI TARBIYALASH - Abdiolimova Iqbolaxon Xasanboy qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada intizom va iroda tushunchasi, jismoniy tarbiyaning yoshlarda intizom va irodani shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Tizimli jismoniy mashqlar jarayonida ushbu fazilatlarni rivojlantirishga yordam beradigan pedagogik yondashuvlar, usullar va vositalar tahlil qilinadi. Uyushgan jismoniy tarbiyaning umumiy o‘quv jarayonining bir qismi va shaxsiy rivojlanish vositasi sifatida ahamiyati qayd etilgan. Insonning jismoniy va axloqiy-ixtiyoriy rivojlanishi o‘rtasidagi munosabatlar ta'kidlangan.