MADANIYAT VA MA`NAVIYAT MASALALARIDA KUTUBXONALNING ROLI - Rahmatullayeva Oʻgulxon Maxmudovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston kutubxonalari tarixini oʻrganishga qaratilgan boʻlib,  Oʻzbekistondagi kutubxonalar misolida tahlil olib boriladi. Oʻzbekistondagi kutubxonalarning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va ularning jamiyatdagi oʻrni ilmiy asosda oʻrganiladi.