FARMATSEVTIKADA ORGANIK BIRIKMALAR: DORILAR SINTEZI VA TURLARI - Abduhomidova Fotima Olimjon qizi,; M.J.Jamolova, (Ustozlar uchun, 2025)
Farmatsevtika sanoati organik birikmalar asosida rivojlanib bormoqda. Dorilar sintezi texnologiyalari fundamental organik kimyo qoidalariga asoslanadi va zamonaviy biotexnologik yondashuvlar bilan boyitilmoqda. Ushbu maqolada farmatsevtikada organik birikmalar sinfi, dorilar sintezining klassik va innovatsion metodlari, yangi molekulalarning yaratilishi va dorilar dizayni yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, organik dorilarning ekologik va iqtisodiy samaradorlik jihatlari, kelajakdagi tendensiyalar tahlil qilinadi.