PHASEOLUS VULGARIS L O‘SIMLIGINING OZIQ OVQAT SANOATIDAGI AHAMIYATI VA XUSUSIYATLARI. - Utayeva Go’zal Norboyevna,; Amirova Dildora, (Ustozlar uchun, 2025)
Phaseolus vulgaris L., ya’ni oddiy loviya, inson salomatligi, oziqlanish xavfsizligi va qishloq xo‘jaligi uchun muhim dukkakli o‘simliklardan biridir. Ushbu maqolada loviyaning biologik xususiyatlari, oziq-ovqat sanoatidagi o‘rni, agronomik afzalliklari hamda uning sog‘liq uchun foydali xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.