MEXANIKADA ISH, ENERGIYA VA QUVVAT O`RTASIDAGI BOG`LANISH - Sattorov Sarvar Nugmon O`g‘li (Ustozlar uchun, 2025)
Maqola energiya, ish va quvvat o‘rtasidagi bog‘lanishlarni mexanikada tahlil qiladi. Ish, energiya va quvvat - mexanik tizimlarning asosiy fizika kattaliklari bo‘lib, ular bir-biri bilan chambarchas bog‘langan. Maqolada ishning amalga oshirilishi, energiyaning saqlanishi va o‘zgarishi, shuningdek, quvvatning vaqt birligida ish bajarish bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. O‘qish jarayonida, energiyaning mexanik tizimlarda o‘zgarishi, ishning o‘lchovi va quvvatning ahamiyati haqida batafsil ma'lumotlar beriladi. Shu bilan birga, ish, energiya va quvvat o‘rtasidagi matematik formulalar va ular bilan bog‘liq qonuniyatlar ham ko‘rib chiqiladi.