TIL TARIXIDA TAXALLUS TUSHUNCHASI - Avezova Dilovar Salimovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada tilda taxalluslarning paydo boʼlishida muayyan ehtiyojlar sabab boʼlganligi, jumladan, felьeton va tanqidiy maqola muallifi oʼz ism va familiyasini oshkor qilmaslikka intilishi, bu orqali maʼlum ijtimoiy-siѐsiy, adabiybadiiy qarashlarni kim ѐzganini sir tutishi, shuningdek, oʼxshash ism, familiyalarning koʼpligi, ayniqsa, ijodkorlar uchun taxallus tanlashga sabab boʼlganligi haqida mulohaza yuritiladi.