INGLIZ, RUS, O'ZBEK TILLARIDAGI USTKI KIYIM NOMLARINING QIYOSIY CHOG'ISHTIRMA TAHLILI. - Gulboyeva Zaynura Rajaboy qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada ingliz, rus va o‘zbek tillarida ishlatiladigan ustki kiyim nomlari leksik jihatdan tahlil qilinadi. Ustki kiyimlarga oid atamalarni shakllanish manbalari, ularning semantik tarkibi, milliy-madaniy xususiyatlari va tarjima muammolari ko‘rib chiqiladi. Tahlil orqali ustki kiyim atamalarining har uch til sistemasida qanday nomlanishi, o‘xshash va farqli jihatlari aniqlanadi. Ushbu maqola lingvistik qiyosiy tadqiqotga oid bo‘lib, tarjimonlar, filologlar va madaniyatshunoslar uchun foydali bo‘lishi mumkin.