YOSH AVLODDA SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISHDA ONA TILINING ROLI - Nazarova Nilufar Abdug'offorovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada yosh avlodda savodxonlikni shakllantirishda ona tilining tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Til – tafakkur va dunyoqarashning asosi sifatida yoshlarning bilim olish, muloqot qilish hamda jamiyatda faol ishtirok etishida muhim vosita ekanligi tahlil qilingan. Maqolada ta’lim-tarbiyada ona tilining imkoniyatlari, savodxonlikni rivojlantirishda zamonaviy yondashuvlar va metodik vositalar haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda mustahkam til ko‘nikmalarini shakllantirish orqali ularning ijtimoiy faolligini va shaxsiy rivojlanishini ta’minlash yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.