YASHIL ENERGIYA MANBALARI – QUYOSH, SHAMOL, GEOTERMAL ENERGIYA VA ULARNING TABIIY MUHITGA TA’SIRI. - Sultanova Nigora Safaraliyevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada yashil energiya manbalari – quyosh, shamol va geotermal energiya haqida soʻz boradi, ularning tabiiy muhitga ta’siri hamda insoniyatning barqaror energiya tizimiga oʻtishdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada quyosh energiyasining innovatsion texnologiyalar yordamida qanday samarali ishlatilishi, shamol energiyasining global miqyosdagi oʻsishi va geotermal energiyaning tabiiy resurslardan foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu energiya manbalarining ekologik ta’siri, ularning uglerod izini kamaytirishdagi o‘rni va atrof-muhitni himoya qilishdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Yashil energiya manbalarining hayot uchun qulay va barqaror alternativalarni yaratishda qanday ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Maqola, shuningdek, ushbu energiya manbalarining kelajakdagi rivojlanish istiqbollari va ularni yanada samarali ishlatish uchun zarur bo‘lgan ilmiy va texnologik yondashuvlar haqida fikr bildiradi.