"QIZIQARLI TOPSHIRIQLAR ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI FAOLIYATINI FAOLLASHTIRISH" - Karimova Dilafruz Akbaraliyevna, (Ustozlar uchun, 2025)
Maqola "Qiziqarli topshiriqlar orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilari faoliyatini faollashtirish" mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, uning asosiy maqsadi boshlang‘ich ta'limda o‘quvchilarning qiziqishini va faoliyatini oshirish uchun o‘yinlar, masalalar va boshqa interaktiv topshiriqlarni qanday qilib samarali qo‘llashni o‘rganishdir. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun mantiqiy fikrlashni rivojlantiruvchi va ta'lim jarayonini yanada qiziqarli qilishga yordam beradigan turli topshiriqlar tahlil qilinadi. Ushbu topshiriqlar orqali o‘quvchilarning diqqatini jamlash, mustahkam bilimlarni egallash va faol ishtirok etishlari ta'minlanadi. Maqola pedagogik usullar va amaliy tavsiyalarni taklif etadi, shu bilan birga o‘qituvchilar uchun zamonaviy va innovatsion metodlar bilan ishlashning samarali yo‘llarini ko‘rsatadi.