KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O’QUVCHILARDA IJOBIY MUNOSABAT USULLARINI SHAKLLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mirsaitova Go'zal Baxodirovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda ijobiy munosabat usullarini shakllantirishning ijtimoiy-psixologik xususiyatlari tahlil etiladi. O‘quvchilarning atrof-muhit, tengdoshlar, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan bo‘lgan munosabatlarida ijobiy qarash va hissiy-ijtimoiy kompetensiyalarni rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bolalarning psixologik rivojlanish bosqichlari, empatiya, hamkorlik, bag‘rikenglik kabi ijtimoiy hislatlarning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan. Maqolada zamonaviy pedagogik va psixologik yondashuvlar asosida ijobiy munosabatni shakllantirish bo‘yicha samarali usullar tavsiya etilgan. Tadqiqot natijalari kichik maktab yoshidagi bolalarning ijtimoiy moslashuvchanligi va ruhiy holatini yaxshilashda amaliy ahamiyatga ega.