"CLOUD COMPUTING: O'QUV TIZIMIDA BULUTLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH" - Anarkulova Dildora Baxodirovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada bulutli hisoblash texnologiyalarining ta'lim tizimiga kiritilishi va uning o'quv jarayonidagi o'rni tahlil etiladi. Bulutli texnologiyalar ta'lim muassasalariga samarali va tejamkor yechimlarni taqdim etadi, bu esa resurslarni boshqarishda, ma'lumotlarga erkin kirish imkoniyatini yaratishda va o'quvchilarga yangi o'quv materiallariga osongina erishishda yordam beradi. Maqolada bulutli xizmatlar, masalan, Google Classroom, Microsoft 365, va boshqa platformalar yordamida ta'lim tizimidagi o'zgarishlar va ularning o'qituvchilar va talabalar uchun afzalliklari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, bulutli texnologiyalar yordamida ta'limni individualizatsiya qilish, masofaviy o'qish va onlayn baholash kabi zamonaviy o'quv usullari haqida ham so'z boradi. Bulutli texnologiyalarning ta'lim tizimidagi muvaffaqiyatli joriy etilishi uchun zarur bo'lgan infratuzilma, xavfsizlik masalalari va pedagogik yondashuvlar ham muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, bu texnologiyalarni joriy etishdagi qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo'llari haqida ham fikr yuritadi.