O‘ZBEKISTONNING SO‘NGGI TARIXI - Habibulloyeva Sohiba Komiljon qizi.,; Mahkamova Sabrina Ikrom qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston tarixi, dramatik va tarixiy ahamiyatga ega voqealarga boy bo‘lib, insoniyatning ibtidosigacha borib taqaladi. O‘zbekiston tarixi shunchalik ko‘p yuksalish va evrilishlarga ega-ki, ularning barchasini muhim jihatlarisiz bir joyga jamlash qiyin. Bu yurt ko‘p tarixiy voqealarni boshidan kechirgan, ko‘plab mashhur insonlarni voyaga yetkazgan tamaddun o‘choqlaridan biri hisoblanadi. Hozirgi O‘zbekiston hududi inson sivilizatsiyasining paydo bo‘lishi va rivojlanish haqidagi ko‘plab manbalar o‘zida saqlab qolmoqda.