THE IMPORTANCE OF THE ROLE OF ENGLISH AS AN INTERNATIONAL LANGUAGE AND ITS PROSPECTS - Mahkamova Sabrina Ikrom qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola ingliz tilining xalqaro til sifatidagi rolini va uning ahamiyatini  oshirish muhimligini tahlil qiladi. Bugungi kunda ingliz tili global kommunikatsiya, iqtisodiyot,ta’lim va madaniyat sohalarida asosiy vosita sifatida keng tarqalgan. Maqola, ingliz tilini  o‘rganishdagi muammolar va qiyinchiliklarni ko‘rsatib beradi hamda xorijiy tajribalar asosida samarali yechimlar taklif etadi. Shuningdek, ingliz tilining rivojlanishi va global madaniy almashinuvdagi roli hamda ta’lim tizimida ingliz tilini o‘rganishni yaxshilash uchun zarur bo‘lgan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilar va ta’lim muassasalari uchun ingliz tilining ahamiyatini oshirishga qaratilgan usullarni aniqlash maqsad qilingan.