DINSHUNOSLIK VA TERRORIZM: DIN VA JAMIYAT MUAMMOLAR - Akbarova Muslima Muzaffar qizi,; X.U.SAMATOV, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada dinshunoslik fanining zamonaviy jamiyatdagi o‘rni va terrorizmga qarshi kurashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Diniy ekstremizmning kelib chiqish sabablari, uning diniy niqob ostida yuritilayotgan mafkuraviy harakatlar orqali jamiyat barqarorligiga salbiy ta’siri ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, dinshunoslikning diniy savodxonlikni oshirish, yoshlarni radikal g‘oyalardan himoya qilishdagi roli yoritilgan. Muallif diniy bilimlar orqali murosasizlik va zo‘ravonlikka qarshi kurashish yo‘llarini ko‘rsatadi hamda ilm-ma’rifat asosidagi yondashuvni ilgari suradi.