O`ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA URG`UNING AHAMIYATI - Karimjonova Shahlo Ravshanjonovna; Sotvoldiyeva Latofatxon Iqboljon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillarida urg‘u hodisasining lingvistik mohiyati va uning kommunikativ jarayondagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ingliz tilida urg‘u so‘z ma’nosini farqlash, axborotni ajratib ko‘rsatish va nutqning fonetik strukturasi orqali tinglovchiga muhim ma’lumot yetkazish vositasi sifatida qaraladi. O‘zbek tilida esa urg‘u ko‘proq fonetik xususiyatga ega bo‘lib, so‘zning oxirgi bo‘g‘iniga tushishi bilan tavsiflanadi hamda gapning intonatsion tuzilmasida muhim o‘rin egallaydi.