O’SMIRLAR TARBIYASIDA MAKTAB-OILA HAMKORLIGIGA PSIXOLOGIK YONDASHUV. - Qurbonov Feruz Anvarovich, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘smirlik davridagi shaxsiy, ijtimoiy va emotsional rivojlanish xususiyatlari, bu bosqichda yuzaga keladigan tarbiyaviy muammolar va ularning oldini olishda maktab-oila hamkorligining roli psixologik nuqtai nazardan keng yoritilgan. Maktab psixologi, sinf rahbari, fanning o‘qituvchilari hamda ota-onalarning integratsiyalashgan faoliyati orqali o‘smirlar tarbiyasida samarali natijalarga erishish imkoniyatlari amaliy misollar asosida tahlil etiladi. O‘quvchilar bilan olib boriladigan psixodiagnostik, psixokorreksion va psixoprofilaktik ishlarga doir yondashuvlar ham yoritiladi.