OʻQUVCHILARDA KASBIY EHTIYOJLARNING SHAKLLANISHI ,,KASB VA MEN’’ - Berkinboyeva Dilnoza Qobiljanovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Kasbiy yo’nalish bo’yicha ta’limga  yuqori maktab o’quvchilari mutaxassislari va jamoatchilik tobora ko’proq e’tibor qaratmoqda. Bundan tashqari, litsey va kasbhunar ta’lim muassasalarida talabalarga yordam berish uchun ta’lim va ta’lim tizimida munosib kasb tanlash va mehnat bozori talablarini qondirishni amalga oshirishga qaratilgan mutaxassislar uchun trening dasturi yo’q. Shu sababli, kasbga yo’naltirish ta’limini o’z ichiga olgan tadqiqotlar va o’rta maktab o’quvchilariga mos bo’lgan chora-tadbirlarni aniqlash kerak. Shu bilan birga, bu juda yuqori professional tayyorgarlikka ega mutaxassislarni talab qiladigan fanlararo soha bo’lib, kasb-hunarga yo’naltirish bo’yicha ta’lim va o’rta maktab talabalari oqimini O’zbekistondagi ta’lim innovatsiyalari talablariga javob berish uchun tayyorlashni anglatadi.