KIBR VA TAKABBURLIKNING INSONGA TA’SIRI - Abdalimova Madina Akram qizi,; Samatov Xurshid, (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ishda kibr va takkaburlik kabi illatlarning inson shaxsiyati va ijtimoiy hayotiga ko‘rsatadigan salbiy taʼsiri tahlil etiladi. Kibr – o‘zini boshqalardan ustun ko‘rish, takkaburlik esa o‘z qadrini sunʼiy ravishda oshirib ko‘rsatish sifatida talqin qilinadi. Ushbu xususiyatlar insonni haqiqatni tan olishdan, o‘z ustida ishlashdan va sog‘lom munosabatlar o‘rnatishdan mahrum qiladi. Shuningdek, kibrli va takkabur insonlar jamiyatda yakkalanib qolishi, ijtimoiy ishonchni yo‘qotishi mumkin. Asarda kibr va takkaburlikning shaxsiy rivojlanishga, axloqiy qadriyatlar shakllanishiga va insonlararo munosabatlarga qanday zarar yetkazishi haqida fikr yuritiladi. Yakuniy xulosalarda esa, kamtarlik va o‘zini tahlil qilishning inson hayotida naqadar muhim ekani taʼkidlanadi