SAN’AT VA TEXNOLOGIYA: RAQAMLI SAN’ATNING RIVOJLANISHI - Qarshiboyeva Dilafruz,; Boqiyeva Tahmina, (Ustozlar uchun, 2025)
Raqamli san’atning rivojlanishi san’at va texnologiyaning uzviy uyg‘unligi natijasida shakllanib, ijodkorlar uchun yangi ifoda vositalarini taqdim etmoqda. Sun’iy intellekt va generativ san’atning paydo bo‘lishi, interaktiv san’atning rivojlanishi, NFT va blokcheyn texnologiyalarining san’atga integratsiyasi, shuningdek, virtual va kengaytirilgan reallik imkoniyatlari zamonaviy san’atni yangi bosqichga olib chiqmoqda. Ushbu maqola san’atning raqamli formatga o‘tish jarayonini tahlil qilib, yangi texnologiyalar san’atning ifoda imkoniyatlarini qanday kengaytirayotganini ko‘rsatadi.