AXBOROT TEXNOLOGIYALARI ORQALI DINIY TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH - Ma’rufova Gulsanam Davlatbek qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Axborot texnologiyalari sohasidagi tezkor rivojlanishlar dunyo miqyosida ta’lim tizimini yangi bosqichga olib chiqmoqda. Ayniqsa, diniy ta’lim sohasida axborot texnologiyalaridan foydalanish, yangi o'quv metodologiyalarini yaratish, masofaviy ta’lim tizimlarini rivojlantirish imkoniyatlarini kengaytiradi. Internet, mobil ilovalar va o'quv platformalari orqali, diniy ta'lim olishni istagan shaxslar uchun turli xil resurslar mavjud bo'lib, ular o'z vaqtida va joyida kerakli ma'lumotlarni olish imkoniyatiga ega bo'lishadi. Bu maqolada axborot texnologiyalarining diniy ta’limni rivojlantirishdagi roli, uning samaradorligi va imkoniyatlari haqida so'z yuritiladi. Axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali diniy ta’limning sifati oshirilishi, yoshlar orasida diniy bilimlarni kengaytirish va dunyoqarashni boyitish maqsadida qanday innovatsion yechimlar taklif etilishi ko'rib chiqiladi.