O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA DIN VA DUNYOVIY MUNOSABATLAR: QONUNCHILIK, AMALIYOT VA JAMIYATDAGI O’RNI - Mamajonova Sarvinoz Abrorjon qizi., (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida din va dunyoviy munosabatlar o‘rtasidagi muvozanatning saqlanishi, mamlakatning ijtimoiy va siyosiy tizimi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola, O‘zbekistonning din va dunyoviylik prinsiplari o‘rtasidagi aloqalarni tahlil qilib, qonunchilik va amaliyotdagi mavjud holatni o‘rganadi. Maqolada, respublikadagi diniy erkinlik, davlat va dinning ajratilishi tamoyillari, shuningdek, bu tamoyillarni amaliyotda qo‘llashdagi qiyinchiliklar va imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning diniy bag‘rikenglik siyosati, diniy tashkilotlar faoliyati va jamiyatdagi diniy qarashlar o‘rganiladi.