O’ZBEKISTONDA AYOLLAR SPORTINING RIVOJLANISHI VA MUAMMOLARI - Ergashaliyeva Shirinxon Soyibjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ayollar sportining tarixiy rivojlanish bosqichlari, davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlov choralar, mavjud muammolar va ularning yechim yo‘llari tahlil qilingan. Ayollarning sportdagi ishtiroki nafaqat ularning jismoniy salomatligi, balki jamiyatdagi ijtimoiy faolligi va o‘zini namoyon etishi uchun muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, sportda ayollarni rag‘batlantirish va ommalashtirish borasidagi istiqbolli takliflar ham ilgari surilgan.