JISMONIY RIVOJLANISH VA RUHIY SALOMATLIK - Ergashaliyeva Shirinxon Soyibjon qizi, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy rivojlanishning inson ruhiy salomatligiga ta’siri o‘rganiladi. Jismoniy faollik nafaqat tana salomatligini mustahkamlashi, balki stress, depressiya va ruhiy tushkunlik kabi psixologik muammolarni kamaytirishda ham muhim o‘rin egallashi tahlil qilinadi. Tadqiqotda yoshlar, o‘quvchilar va kattalar orasidagi misollar asosida jismoniy faollik bilan ruhiy barqarorlik o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, sport mashg‘ulotlarining emotsional barqarorlik, o‘z-o‘zini baholash va ijtimoiy moslashuv darajasiga ijobiy ta’siri yoritiladi.