THE ROLE OF TECHNOLOGY IN MODERN LANGUAGE TEACHING - Inoyatova Gulruxsor Do’stnazar qizi,; Tojiboyeva Dilnavoz Shavkat qizi,; Eshonqulova Sarvinoz Yashinovna, (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy chet tili oʻqitishda texnologiyaning oʻzgartiruvchi rolini oʻrganadi. Unda raqamli vositalar va resurslar til oʻrganishni qayta shakllantirishi, jalb qilish, shaxsiylashtirilgan taʼlim va haqiqiy materiallarga kirish uchun yangi imkoniyatlar yaratish usullari koʻrib chiqiladi. Maqolada texnologiyalarni qoʻllashning afzalliklari, masalan, talabalarning motivatsiyasini oshirish, kommunikativ amaliyot uchun koʻproq imkoniyatlar yaratish va turli oʻquvchilar uchun qulaylikni yaxshilash kabi jihatlar muhokama qilinadi. Shuningdek, u raqamli tafovut, samarali oʻqituvchilarni tayyorlash zarurati va texnologiyadan foydalanish bilan anʼanaviy oʻqitish usullari oʻrtasidagi muvozanatni saqlash muhimligi kabi potentsial muammolarni ham koʻrib chiqadi.