YOSHLARDA BILISH JARAYONLARI RIVOJLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Atavullayeva Maxsuda Axadilloyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Bilish jarayonlarining rivojlanishida  nutq og’zaki  va  yozma nutning mavjud bo’lishi ham kuchli   vosita   hisoblanadi. Nutqni   o’zlashtirishga   harakat   bu o’smirning  muomala,  bilish  va  ijodiy  faoliyatga  kirishiga  ehtiyoj  va  intilish bo’lib  hisoblanadi.